WeShelter

Nye fællesskaber til hjemløse med WeShelter

  • StøtteområdeSociale & Humanitære indsatser
  • FokusområdeSociale Indsatser i Danmark
  • Bevillingssum2,550 mio. kr.
  • År2022

Opbakning til rejsen fra gaden til eget hjem

WeShelter har gennem flere år udviklet indsatsen ”Netværksvenner”, som arbejder med hjemløse i overgangen fra herberg til egen bolig.

Det kan være en svær proces præget af isolation og ensomhed, for med egen bolig følger ikke nødvendigvis et meningsfuldt liv i eget hjem. Det kræver hjælp at komme ind i nye fællesskaber, så den enkelte ikke falder tilbage i gamle vaner.

Ofte mangler hjemløse ikke kun en bolig, men også en plads i fællesskabet. Med udsigten til en hjemløsereform, som lægger op til, at beboere på herberger hurtigere skal flytte i egen bolig, er det derfor afgørende at bygge bro til det omkringliggende samfunds fællesskaber, så hjemløsheden bliver skiftet ud med et godt og permanent liv i egen bolig.

Med støtte fra Augustinus Fonden kan vi sikre, at endnu flere udsatte mennesker kan få en frivillig netværksven. Netværksvenner er med til at bekæmpe ensomhed og social isolation og dermed sikre, at tidligere hjemløse får et godt liv i egen bolig.
Ole Abildgaard Mikkelsen, direktør for WeShelter

Med en flerårig bevilling kan WeShelter udbrede de frivillige netværksvenner til flere kommuner, lokalområder og sociale tilbud, og i forlængelse af arbejdet også fokusere på relevant organisationsudvikling og vidensopbygning i organisationen.

Støtteområde

Sociale indsatser i Danmark

Fonden arbejder for at løfte livskvaliteten for de mest sårbare voksne og deres familier i hele Danmark. Uddelingerne går til civilsamfundsaktørers sociale indsats på gadeplan samt til landsdækkende indsatser.

Foto: Fra Mændenes Hjem (Pelle Rink)

Læs mere