Dansk Komponistforening

Ny orkestermusik bliver opført på SPOT Festival 2024

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeMusik
  • Bevillingssum200.000 kr.
  • År2023

SPOT FLUX – en ufortalt historie i fokus

Med projektet SPOT FLUX sætter SPOT Festival i samarbejde med Dansk Komponistforening og Art Music Denmark fokus på den høje kunstneriske kvalitet og diversitet blandt komponister ved at præsentere samtidens orkesterværker.

Komponister i dag er ambitiøse kunstnere, der skaber relevante orkesterværker i samklang med teknologi, både lydligt og visuelt; orkesterværker, der integrerer performance, opera, installation og dans, og som udfolder sig ubesværet - frigjort af traditioner og genrer.

SPOT FLUX er en ny stærk fortælling om vor tids orkesterkomponister, der ikke blot vinder de største internationale priser og høster stor anerkendelse, men også skaber værker, der spejler vores tid og trækker fremtidens orkesterpublikum ind i de symfoniske sale. Med platformen får disse store kunstværker mere liv og kan opleves af flere, både i Danmark og internationalt.

Foto: Musikkollektivet Damkapellet kan opleves som en del af SPOT FLUX i 2024 (kreditering: Hipermania)

Et orkesterværk har en lang rejse fra idé til virkelighed. SPOT FLUX sætter fokus på de stærke og helt essentielle samarbejdsrelationer mellem komponist, orkester, dirigent og producent.

SPOT FLUX inviterer aktørerne til at præsentere deres værker, visioner og værktøjer i orkestersalen, og dermed give et aktuelt indblik i den koncertoplevelse, publikum har i vente.

Augustinus Fondens støtte går til gennemførelse af fire koncerter med ny orkestermusik på SPOT Festival samt et fag- og netværksprogram, som er en del af SPOT Festivals konferenceprogram i 2024. Fag- og netværksprogrammet skal styrke de essentielle samarbejdsrelationer i et orkesterværks tilblivelse og er en platform for samtaler om formidling, samskabelse og brobygning på tværs.

Foto: Aarhus Kammerorkester (kreditering: Malte Bülow Photography)

Foto øverst: Athelas Sinfonietta (kreditering: Christoffer Askman)

01

SPOT FLUX afvikles under SPOT Festival d. 3.-4. maj 2024 i Aarhus. SPOT Festival sætter hvert år fokus på spændende, nye og inspirerende artister fra den danske og nordiske musikscene.

02

SPOT FLUX partnerne er SPOT Festival, Dansk Komponistforening og Art Music Denmark. Projektet er støttet af Augustinus Fonden.

03

På første version af SPOT FLUX præsenterer Athelas Sinfonietta, Aarhus Kammerorkester, Damkapellet og Århus Sinfonietta værker af komponister, de over årene har haft tætte samarbejder med.

Organisationerne bag projektet

Inspiration

Grønnere Live Musik

Foreningen Grønnere Musik, i samarbejde med Dansk Live og Musiklivets Partnerskab for Bæredygtig Udvikling, har taget initiativ til et pilotprojekt med fokus på at støtte små og mellemstore koncertsteder samt festivaler i deres grønne omstilling. På årets SPOT Festival vil dette projekt være emnet for en paneldebat.

Læs mere