Aktuelt

Mød Augustinus Fonden på Kulturtræf 2024

  • Dato28. maj 2024

Kulturtræf K24 samler kultur- og sundhedsaktører for at give indblik i erfaringerne med trivselsfremmende kulturaktiviteter gennem konkrete case-eksempler

Kulturtræf K24 finder sted på Kulturmaskinen i Odense og byder på taler, debatter, workshops og muligheden for at møde fonde, der arbejder med fokus på trivselsfremmende kulturtiltag.

Det er ambitionen med begivenheden at skabe grobund for arbejdet med kunsten og kulturens gavnlige effekter på mistrivsel, mental sundhed, fysisk sundhed og sociale fællesskaber i Region Syddanmark og på tværs af den dansk-tyske grænse ved at samle aktører med interesse for og viden om feltet kultur og trivsel.

Flere kulturaktører, museer og kulturinstitutioner arbejder med at udvikle skræddersyede kulturforløb til sårbare målgrupper. Augustinus Fonden støtter op om initiativer, der forener kunst og kultur på et højt niveau med en social indsats for særligt udsatte voksne.

Augustinus Fondens støtte til kunst- og kulturindsatser på det sociale område

01

Augustinus Fonden støtter sociale projekter i Danmark med det formål at forbedre livskvaliteten for voksne i de mest udsatte positioner i samfundet.

02

Som en del af strategien bidrager fonden til kunst- og kulturindsatser på det sociale område.

03

Ansøgningerne vil oftest forene en social organisations indsats for målgruppen med en professionel kunst- eller kulturfaglig institutions ekspertise. Se eksempler på støttede projekter fra 2024 herunder.

Projekteksempel

Læseforeningen

Læseforeningen arbejder i krydsfeltet mellem litteratur, mental sundhedsfremme og socialt udviklingsarbejde.

Foreningens ønske er at skabe meningsfulde møder mellem mennesker på tværs af alder, køn, kultur og vilkår. Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning samler Læseforeningen mennesker omkring prosa og poesi.

I 2024 modtog Læseforeningen 880.000 kr. til at videreudvikle, skabe adgang til og skalere den frivilligdrevne infrastruktur af skønlitterære fællesskaber for mennesker i særligt udsatte positioner primært på lavtærskeltilbud og væresteder på tværs af landet. Målgruppen er mennesker i socialt udsatte positioner med omfattende og komplekse problemer; somatiske såvel som psykiske og sociale.

Projekteksempel

Foreningen Kunst & Mental Sundhed

I 2024 har Augustinus Fonden givet støtte på 3,3 mio. kr. til Foreningen Kunst & Mental Sundhed til projektet ARTivize din Recovery.

Projektet arbejder med at lave video- og skrivegrupper som en recovery-orienteret indsats i psykiatri i samarbejde med filminstruktører, forfattere, brugere, sundhedsfaglige og forskere.
Målgruppen for ARTivize er yngre voksne med tilknytning til psykiatrien, der skal finde fodfæste i eget liv under og efter et behandlingsforløb.

Projekteksempel

Foreningen Enestående Forældre

Foreningen Enestående Forældre har fokus på at støtte eneforældre med økonomisk hjælp, viden, rådgivning og fællesskaber.

I 2024 har Foreningen Enestående Forældre fået støtte til projektet ’Kunst og Kultur er for alle’, hvor deltagerne fra foreningens årlige familieferier inviteres indenfor i kunstens verden i samarbejde med forskellige kunstinstitutioner.

Kunstprogrammet består af workshops og værksted afholdt af kunstinstitutionen på selve ferielejren samt besøg på kunstinstitutionen. Det giver børn og forældre mulighed for at opleve, hvordan kunsten kan give store oplevelser sammen. Projektet støttes i to år med en bevilling på 707.708 kr.

Søg støtte

Støtte til sociale indsatser i Danmark

Augustinus Fonden støtter de mest udsatte voksne i hele Danmark med hjælp, der kommer tæt på det enkelte menneske. Læs mere om ansøgningsmuligheder og aktuelle projekter på siden.

Læs mere