Præsentation af støtteområde

Kunst & Kultur

Levende kunst og kulturliv i hele Danmark

Fonden bidrager til at bevare en levende kulturarv gennem museer og deres samlinger samt betydningsfulde bygningsværker. Vi støtter samtidig den skabende og udøvende kunst i hele landet - som musik, dans og billedkunst.

Inden for kunst og kultur støtter fonden ni forskellige støtteområder - få et overblik her på siden.

Løbende ansøgninger

Museer og kulturarv

Fonden støtter danske museer, der sikrer, at vores fælles kulturarv bevares, aktiveres og udvikles, så den fortsat kan opleves som relevant og vedkommende for et bredt publikum.
Ansøgningsfrist|1. jun. 2024 & 1. nov. 2024

Bevaring af bygningsværker

Fonden støtter bevaring af bygningsværker, som ved deres arkitektur, historie eller på anden måde har national betydning.
Løbende ansøgninger

Formidlingscentre

Fonden støtter formidlings- og videnspædagogiske centre, der sikrer formidling og udvikling af viden på tekniske, historiske, natur- og naturvidenskabelige områder.
Løbende ansøgninger

Musik

Fonden støtter dansk musikliv, som er en betydningsfuld del af dansk kulturarv og identitet. Fokus er på projekter med et højt kunstnerisk niveau.
Løbende ansøgninger

Scenekunst

Fonden støtter scenekunst af høj kvalitet, der bidrager til refleksion og oplevelse gennem eksistentielle fortællinger og æstetiske udtryk.
Løbende ansøgninger

Billedkunst og kunsthåndværk

Fonden støtter udstillinger af billedkunst og kunsthåndværk, som bidrager til kunstoplevelser, der skaber indsigt og indlevelse i samtidens kunstneriske udtryk.
Kunst & Kultur

Instrumentsamlingen

Fonden udlåner kvalitetsinstrumenter (strygere og enkelte flygler) til unge talentfulde musikere med et stort udviklingspotentiale. Instrumenterne udlånes i en tidsbegrænset periode.
Løbende ansøgninger

Litteratur

Fonden støtter udgivelse af litteratur, der bidrager til at gøre viden tilgængelig og løfter indsigten i det kulturelle, musiske og humanistiske område.
Ansøgningsfrist|17. mar. 2024 & 15. sep. 2024

Kirker

Fonden støtter bevaring af kulturværdier i tilknytning til kirke og religion, som et bidrag til at sikre den nationale kulturarv, der findes i kirker landet over.

Spørgsmål

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl, om det vil være relevant at søge støtte hos fonden, er du velkommen til at kontakte en af vores rådgivere. Du kan også skrive til os på vores infomail.

Mette-Astrid Jessen

Seniorrådgiver


ScenekunstMuseer KulturarvForskning

Inger Krog

Seniorrådgiver


Billedkunst MuseerLitteraturKirker

Cecilie Wallengren

Seniorrådgiver


Musik

Rikke Broe Petersen

Musikmedarbejder


Instrumentsamlingen

Christian Edelvold Berg

Seniorrådgiver


AnalyseVidenForskningLitteratur